Verliefd op een Brits korthaar kitten?

DAN IS ONDERSTAANDE INFORMATIE BELANGRIJK VOOR U

Mocht je interesse hebben in één van onze kittens dan ontvangen wij graag een mailtje of telefoontje waarin je jouw gezinssituatie en eventuele andere huisdieren voorstelt. Ook vinden wij het fijn als je wat over jouw woon/werk (part/full-time) situatie verteld. Zo hebben wij een idee waar onze kittens terecht komen. Wij vinden het uitermate belangrijk om een goed gevoel te hebben met potentiële, nieuwe families voor onze kleintjes.

Via internet wordt geen kitten verkocht. Wanneer je vragen of belangstelling voor één van onze kittens hebt neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Als de kittens 6 weken oud zijn mag je komen kennismaken en de kleintjes komen bewonderen. Wanneer je op visite komt, willen we je verzoeken niet meerdere cattery's op dezelfde dag te bezoeken, om eventuele ziekteverspreiding te voorkomen. Gedurende deze 6 weken kun je een optie op een kitten nemen. De kittens worden verkocht met een contract wat we bij de kennismaking samen zullen bespreken. Wanneer we beide een goed gevoel hebben zal het kitten definitief worden besproken.

In de eerste plaats zijn onze kleintjes gezelschapsdieren en worden ze niet voor de fok verkocht. De kittens worden daarom met een fokverbod verkocht (erkende cattery's uitgesloten, wanneer dit duidelijk van te voren met ons is afgesproken) en dienen gecastreerd te worden als ze 6 maanden oud zijn. Wij zullen je vragen om het bewijs van castratie naar ons op te sturen. 

Wanneer je een optie op een kitten of één van onze kleintjes besproken hebt, dan houden wij je regelmatig op de hoogte d.m.v. foto's en berichtjes. Mocht er sprake zijn van enige twijfel kunnen zowel wij als fokker of jullie als koper de verkoop van het kitten terugtrekken tot op de dag van aflevering. Het kitten is en blijft tot op de dag van de overdracht eigendom van Cattery Paladijn.

Onze kittens groeien op in onze woonkamer als onderdeel van ons gezin. Op deze manier wennen ze goed aan alle geluiden van het dagelijkse leven (stofzuiger, televisie etc.). Zo groeien ze op tot zeer sociale kittens. Onze kittens mogen niet vrij buiten (de wijde wereld in) lopen i.v.m. de vele gevaren die daar voor ze schuilt. Uiteraard is het fantastisch als ze naar buiten kunnen in een afgeschermde tuin, balkon of een ren.

De kittens zullen met 16 weken verhuizen.

Ze krijgen met de verhuizing een stamboom van Mundikat, Europees paspoort, Kittenpakket (o.a. het voer waar zij aan gewend zijn en wat leuke speeltjes) mee. Ze zijn dan ingeënt, gechipt en parasieten vrij.

Wat kun je verder van ons verwachten.Ook als onze kittens verhuisd zijn kun je altijd bij ons terecht voor advies en hulp. Wij vinden het belangrijk dat het met onze katten goed gaat. Wij vinden het leuk om op de hoogte gehouden te worden van onze kittens. Als je op een gegeven moment om wat voor reden dan ook niet meer voor je kat kunt zorgen, neem dan eerst contact op met ons. Wij zullen er alles aan doen om de juiste oplossing te vinden voor je kat. Wij zien niet graag dat een van onze katten op bijvoorbeeld Marktplaats verschijnt.

 

 

Ons contract is gemaakt door advocaat voor Fokkers van gezelschapsdieren